Brandwijk Coaching

Over Coachen!

Wat maakt coachen nu zo waardevol. Wat kan het je opleveren?

Tijdens de afgelopen twaalf jaar van mijn leven heb ik een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Het fenomeen midlifecrisis*, dat onder deze omstandigheden vaak wordt gebruikt in onze maatschappij, is wellicht het juiste woord om de start van die periode te omschrijven.

Ik ben op zoek gegaan naar antwoorden over mijzelf, die ik mij eerder niet had afgevraagd. Waar ik nagenoeg nooit bewust bij stilstond. Ik leefde als in een sneltrein zonder eens bij een halte uit te stappen om op dat moment echt te genieten of nieuwe dingen te ontdekken. Gedachten, overtuigingen, angsten en allergieën, waar ik nagenoeg geen aandacht aan schonk, werden plots dagelijks onderwerp van gesprek.

Zonder anderen te vermoeien met details uit mijn zoektocht, wil ik vooral meegeven hoe cruciaal van belang het voor mij is geweest welke mensen ik tijdens die ontdekkingstocht heb ontmoet. Een psycholoog en later de verschillende coaches, die mij daarbij hebben ondersteund en begeleid, ben ik eeuwig dankbaar.

Het waren stuk voor stuk personen, die het lukte om open en eerlijk mij een spiegel voor te houden. Personen die stevig en uit liefde wilden sparren over alledaagse dilemma’s waar ik tegenaan liep. Personen die ik vertrouwde en met wie ik mijn ziel en zaligheid durfde te delen. Die trajecten waren zo fijn dat ik heb ontdekt dat het helemaal niet dom, eng, gek of falend is wanneer je even uit balans bent. Wanneer je kwetsbaar en uit je kracht bent en dat je twijfelt over van alles en nog wat.

Zonder twijfel is die periode onderdeel geweest van wie ik nu ‘ben’ en wie ik wil ‘zijn’ waardoor ik het werk doe dat ik nu doe. Wanneer de ‘klik’ er is tussen de gecoachte en de coach zou ik iedereen zo’n traject gunnen. Coaches helpen je bij het zoeken naar antwoorden die nu even niet voor handen lijken te zijn. Coaches kunnen je helpen om weer in je kracht te komen, om nog beter te leren reflecteren op wie je wilt zijn en wie je nu al bent. En ook om je (nog) beter te kunnen verplaatsen in anderen waardoor je meer vanuit bewondering i.p.v. ergernis kunt handelen. Coaches helpen je om feedback te geven en te ontvangen zonder dat je daardoor volledig uit balans wordt gebracht.

*De midlifecrisis is een psychologisch verzamelbegrip voor de psychologische ontwikkelingsfase van mannen en vrouwen tussen de 35 en 50 jaar. Vaak wordt men op deze leeftijd geconfronteerd met twijfel, onrust en zingevingsvraagstukken en wordt men daardoor uit balans gebracht.

Goed dat je coaching overweegt!

Kom (30 minuten kosteloos) kennismaken om te ontdekken wat er mogelijk is.

Ik nodig je graag uit om niet oordelend en vanuit jouw eigen kracht, ‘actief’ in beweging te komen ofwel … !

Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg* – Albert Einstein.