Brandwijk Coaching

Onderwijs trainingen

Lesgeven en begeleiden vanuit een coachende houding

Coachende houding

Motiveren van studenten lijkt een utopie. Toch kunnen we als docenten en begeleiders de omstandigheden creëren waardoor studenten meer gemotiveerd zijn om te ontwikkelen en groeien. Vanuit een coachende houding kun je de gewenste intrinsieke en/of extrinsieke motivatie faciliteren. Hierdoor zullen de groei en leeromstandigheden worden geoptimaliseerd. Opbrengst…?

Studenten zullen met meer plezier en eigenaarschap functioneren!

Vanuit een coachende houding, waarbij je meer en meer op je handen gaat zitten, zal een student of groep lerende veel meer zelfstandig aan het werk gaan. Studenten doen meer vanuit eigenaarschap terwijl de docent juist minder hard hoeft te trekken.

Brandwijk Coaching voor de klas
individueel coachen door Brandwijk coaching

Rol docent

Een docent met coachende vaardigheden vergroot het succes van studenten in de huidige maatschappij. De docent weet om te gaan met weerstand en kan zich goed verplaatsen in de student en hun belevingswereld. Vanuit een positieve houding haalt de docent het beste uit de studenten naar boven. In het onderwijs zorg je er als coachende docent voor dat je studenten met meer vertrouwen, plezier en betere resultaten door de opleiding gaat.

Voor wie

De training ‘studenten coachen’ is bestemd voor professionals die in het onderwijs oplossingsgericht willen begeleiden/coachen. Tijdens de trainingen en wellicht de optionele individuele coachgesprekken gebruiken we voorbeelden uit de praktijk en ga je praktische aan de slag. Je leert hoe je het beste uit je studenten naar boven haalt.

Vanuit een coachende houding kun je de geleerde tools direct toepassen.

Te verwachten opbrengsten:

Goed dat je coaching overweegt!

Kom (30 minuten kosteloos) kennismaken om te ontdekken wat er mogelijk is.

Ik nodig je graag uit om niet oordelend en vanuit jouw eigen kracht, ‘actief’ in beweging te komen ofwel … !

Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg* – Albert Einstein.

Brandwijk Coaching is aangesloten bij:

Brandwijk Coaching is aangesloten bij coaching voor docenten

Contact en contract

Ik werk vanuit vertrouwen en verbondenheid. Waarbij we vanuit persoonlijk contact, korte lijntjes en aan de hand van een contract de wederzijdse verwachtingen vastleggen. Alle denkbare samenstellingen voor een training of workshop zijn bespreekbaar. Van 1-daagse trainingen tot korte en meerdaagse masterclasses bestaat tot de mogelijkheden. Mijn netwerk bestaat uit ervaren trainers/coaches waar ik regelmatig mee samenwerk en die vanuit een gelijkwaardige visie werken. Waardoor ook grotere opdrachten bespreekbaar zijn waarbij ik deze collega trainers kan inzetten. Kijk maar eens op de website van mijn collega coach Maarten van Zwetselaar van leercoachen.nl

Wil je een onderwijstraining die met veel plezier en energie door docenten wordt beleefd! Verwacht je echt een andere houding en gemotiveerde docenten die het geleerde gaan toepassen! Dan ben je bij ons op het juiste adres.  

Masterclasses en trainingen op maat

Coaching op maat

Ervaring Cor

Ruim 16 jaar heb ik lesgegeven in het MBO en ben ik een zeer ervaren onderwijstrainer/ coach. Ruim 7 jaar verzorg ik wekelijks masterclasses, workshops en trainingen op het gebied van motiveren en de coachende houding van de docent. Op alle lagen in het onderwijs; van OOP tot docenten, leidinggevende en directies heb ik met veel plezier opgeleid, gecoacht en begeleidt in het toepassen.

Mijn drive en motivatie

Vanuit mijn passie voor het bakkersvak ben ik sinds 2002 docent in het MBO. Tijdens mijn eerste jaren als docent kwam ik er al snel achter dat lesgeven alleen vanuit mijn didactische kennis en vaardigheden niet voldoende was om de studenten actief en gemotiveerd te houden.

Al snel werd mij duidelijk dat wanneer ik meer vanuit de ‘menselijke’ kant handelde, studenten veel enthousiaster en gemotiveerder werden en bijna als vanzelfsprekend leerde vanuit plezier en vertrouwen. Vanuit de verbondenheid werken naar een leeromgeving waarbij de student zich steeds competenter voelde en autonome ruimte pakte om zijn eigen leerroute te doorlopen.

onderwijstraining

De liefde voor een coachende houding werd geboren

Vanaf 2012 volgde ik meerder coach gerelateerde trainingen om uiteindelijk in 2015 een professionele coachopleiding af te ronden. Zodoende kon ik mijn expertise vanuit de onderwijskundige kant heel mooi combineren met de coach skills.

Sinds 2016 verzorg ik wekelijks training door heel het land aan alle lagen van het onderwijs. Vaak verzorg ik masterclasses, trainingen, workshops of cursussen in het MBO en HBO(vanaf 2018). Dit zijn trainingen en coaching op het gebied van: motiveren, de coachende docent, didactisch coachen, Coaching on the job, lesbezoeken, SLB/mentoraat, timemanagement, individuele coaching en teamcoaching.

Met heel veel plezier en enthousiasme begeleid ik docenten en leidinggevende naar een meer en meer coachende houding.

Een greep uit scholen waar we de trainingen verzorgd hebben

Mediacollege Amsterdam, Alberda college Rotterdam, Twickel college Delden, PDG opleiding Hoge school Leiden, SOMA college Harderwijk, Fioretti college Veghel, ISW Hoogeland Naaldwijk, Raayland college Venray, MBO MN Utrecht, MBO Amersfoort, Koning Willem II college, ROC Twente

Als je doet wat je deed krijg je wat je kreeg* – Albert Einstein.